Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μπαλέτο, μουσική από ταινίες του Ντίσνεϊ, εορταστικές μελωδίες και κάλαντα είναι οι εφετινές προτάσεις.

Κλασικό μπαλέτο με τη συμμετοχή ηχηρών διεθνών ονομάτων, μουσική από ταινίες του Ντίσνεϊ αλλά και δημοφιλή χορωδιακά κομμάτια και παραδοσιακά κάλαντα προτείνει εφέτος το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών.

Η αρχή θα γίνει με το πασίγνωστο μπαλέτο  του Τσαϊκόφσκι  «Η Ωραία Κοιμωμένη» που θα παρουσιαστεί για 22 παραστάσεις (απογευματινές και βραδινές)  στο διάστημα 14-30 Δεκεμβρίου με την συμμετοχή διάσημων αστέρων από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα χορού στον κόσμο. Ανάμεσά τους, η Αλίνα Κογιοκάρου και η Μαριανέλα Νουνέζ από το Κόβεντ Γκάρντεν, η Μισούκα Ουένο από το Μπαλέτο του Τόκυο, η Μίριαμ Ολντ Μπράχαμ από το Μπαλέτο της Οπερας του Παρισιού και η Ιάνα Σαλένκο από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου. Στις παραστάσεις, συμπράττουν επίσης οι σολίστ και το Μπαλέτο του Κρεμλίνου.

Οσο για τους λάτρεις της μουσικής, οι συναυλίες με μουσική από ταινίες του Ντίσνεϊ (19,21,22,28 και 29 Δεκεμβρίου) που παρουσιάζει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τον Νίκο Τσούχλο (19,22 και 28/12) και τον Ιωακείμ Μπαλτσαβιά (21 και 29/12) είναι η μία μόνο πρόταση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αποσπάσματα από βραβευμένες συνθέσεις για τις ταινίες «Ταρζάν», «Η μικρή γοργόνα», «Ηρακλής», «Μαίρη Πόπινς», «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», «Μπερνάρ και Μπιάνκα», «Μουλάν», «Η Παναγία των Παρισίων» κ.α.

Δημοφιλή χορωδιακά κομμάτια των ημερών και παραδοσιακά κάλαντα ερμηνεύουν, τέλος, τα μέλη της παιδικής-νεανικής χορωδίας Rosarte υπό την διεύθυνση της Ρόζης Μαστροσάββα στις 23,25 και 26 Δεκεμβρίου. Το σύνολο, περιλαμβάνει χορωδούς 5-19 ετών σ΄ένα πρόγραμμα το οποίο τιτλοφορείται «Αναζητώντας την μαγεία των Χριστουγέννων» κι εκτείνεται από την προκλασική φωνητική μουσική ως τις μέρες μας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου