Σελίδες

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου και 60 φωτογραφίες


Στη μουσική εκδήλωση έλαβαν μέρος οι Χορωδίες των Μικρασιατών Λιβαδειάς και "Στείριδα" από το Στείρι.

Κείμενο Γιώργος Φερδής
Τα εγκαίνια της νέας Αίθουσας και του Πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Ζωγράφου του Δήμου Αθηναίων, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Πλήθος κόσμου αλλά και Αρχές από την περιοχή συγκεντρώθηκαν, για να δώσουν το παρών στην εκδήλωση της ενορίας τους.


Αμέσως μετά την ακολουθία του αγιασμού, ο Μακαριώτατος με τους δυο Ιεράρχες Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και Ζακύνθου κ. Διονύσιο, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων της αίθουσας, που θα φιλοξενεί όλες τις εκδηλώσεις του ναού.

Μιλώντας ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμ. Βενέδικτος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε το Μακαριώτατο ο οποίος με την παρουσία του λάμπρυνε το γεγονός ενώ τόνισε ότι, η νέα αυτή αίθουσα που φτιάχτηκε με πολύ κόπο είναι στη διάθεση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών καθότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνεδριακό κέντρο λόγω του μεγάλου χώρου. 


Από την μεριά του ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε για τα λόγια του τον ιερέα του ναού αλλά και τους άλλους ιερείς που παρέστησαν στην τελετή.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για το έργο της εκάστοτε ενορίας είπε:«Σκοπός της Εκκλησίας είναι να φέρει τον άνθρωπο σε επικοινωνία και με τον Θεό να τον κάνει άνθρωπο πνευματικό και να αγαπήσει τον συνάνθρωπό του». 


«Αυτό το έργο είναι εκκλησιαστικότατο γιατί όλοι έχουν συμβάλει για να γίνει αυτό το έργο» σημείωσε ο κ. Ιερώνυμος.


Ο Μακαριώτατος υπογράμμισε τις δυσκολίες που περνάει ο λαός και είπε: «Όταν ο άνθρωπος γονατίζει έχει ανάγκη να δυναμώσει την ψυχή του και έτσι να μπορέσει να αντέξει στα δύσκολα».


«Η Εκκλησία είναι ένα λιμάνι που περιμένει τον άνθρωπο που βρίσκεται στο πέλαγος για να αναπαυθεί» έκλεισε ο Μακαριώτατος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε στον προαύλιο χώρο μια μουσική εκδήλωση με την ευκαιρία των εγκαινίων αλλά και με την ολοκλήρωση του εξωτερικού μέρους του ναού με πέτρα, όπου καλλιτέχνες έδωσαν το καλύτερο εαυτό τους για ένα υπέροχο θέαμα που τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι δύο Ιεράρχες. 

Δείτε φωτογραφίες το Χρήστου Λουκά  εδώ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου